Chocolade-Hazelnoot Mousse
Deze romige chocolade-hazelnoot mousse is een feestelijk dessert, perfect voor Kerst! Met de heerlijke smaak van pure chocolade en knapperige hazelnoten is dit een echte traktatie.
Ingrediënten
- 75 g pure chocolade in stukjes
- ½ dl melk
- ¾ dl slagroom
- 15 g poedersuiker
- 50 g gehakte hazelnoten
Instructies
- Smelt 75 g pure chocolade met 1/2 dl melk au bain-marie en laat het mengsel afkoelen.
- Klop 3/4 dl slagroom lobbig met 15 g poedersuiker.
- Spatel de geklopte slagroom samen met 50 g gehakte hazelnoten voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel.
- Laat de mousse opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mousse past goed bij een zoete rode wijn zoals een Banyuls of een Ruby Port, die de rijke chocoladesmaak mooi aanvult.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g