Chocolade-Hazelnoot Mousse

Romige chocolade-hazelnoot mousse in glazen geserveerd, gegarneerd met stukjes hazelnoot

Chocolade-Hazelnoot Mousse

Deze romige chocolade-hazelnoot mousse is een feestelijk dessert, perfect voor Kerst! Met de heerlijke smaak van pure chocolade en knapperige hazelnoten is dit een echte traktatie.
Porties: 4
+ tijd om op te stijven 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade in stukjes
  • ½ dl melk
  • ¾ dl slagroom
  • 15 g poedersuiker
  • 50 g gehakte hazelnoten

Instructies

  • Smelt 75 g pure chocolade met 1/2 dl melk au bain-marie en laat het mengsel afkoelen.
  • Klop 3/4 dl slagroom lobbig met 15 g poedersuiker.
  • Spatel de geklopte slagroom samen met 50 g gehakte hazelnoten voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze mousse past goed bij een zoete rode wijn zoals een Banyuls of een Ruby Port, die de rijke chocoladesmaak mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 22 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst