Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 eiwitten
- 350 gram suiker
- 1 afgestreken el maizena
- 1 tl balsamico
- 20 gram cacaopoeder
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 200 gram chocolade gesmolten
- Poedersuiker naar smaak
- Fruit zoals aardbeien frambozen, bessen, peren enz.enz.
Voor de afwerking:
- chocolade Stukjes
- Poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker beetje voor beetje toe.
- Je eiwit moet zeer stevig zijn en zijdeachtig / parlemoer van kleur.
- Zeef de maizena en de cacao boven de kom en doe de theelepel balsamico erbij.
- Spatel nu heel voorzichtig en kort en alles onder elkaar.
- Doe dit niet te lang want dan zakt je eiwit in of het wordt te lopend.
- Neem een bakplaat met bakpapier of een bakmatje en teken een cirkel erop ter grootte van een bord.
- Stort hier het eiwit op en duw het mooi naar de randen van de cirkel toe.
- Aan de randen moet het hoog staan zodat er in het midden een grote holte ontstaat.
- Zet de pavlova in de oven en laat hem een minuutje of 10 bakken op 170*C, draai daarna de temperatuur terug naar 130° C en bak de pavlova nog ca 60 minuten.
- Laat na het bakken de pavlova nog ongeveer een 2 uur in de oven staan om langzaam af te koelen en verder te drogen.
- Smelt de chocolade en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de chocolade door de mascarpone.
- Schenk de slagroom in een ijskoude kom en voeg hieraan de suiker en de mascarpone aan toe.
- Klop het geheel nu mooi stijf.
- Vul de pavlova met de slagroom.
- Leg het fruit op de slagroom en werk eventueel nog af met stukjes chocolade en poedersuiker.