Chocolade pavlova met fruit

Chocolade pavlova met fruit

Chocolade pavlova met fruit

Lekker als dessert maar ook lekker als taart bij de koffie.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 350 gram suiker
  • 1 afgestreken el maizena
  • 1 tl balsamico
  • 20 gram cacaopoeder

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram chocolade gesmolten
  • Poedersuiker naar smaak
  • Fruit zoals aardbeien frambozen, bessen, peren enz.enz.

Voor de afwerking:

  • chocolade Stukjes
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker beetje voor beetje toe.
  • Je eiwit moet zeer stevig zijn en zijdeachtig / parlemoer van kleur.
  • Zeef de maizena en de cacao boven de kom en doe de theelepel balsamico erbij.
  • Spatel nu heel voorzichtig en kort en alles onder elkaar.
  • Doe dit niet te lang want dan zakt je eiwit in of het wordt te lopend.
  • Neem een bakplaat met bakpapier of een bakmatje en teken een cirkel erop ter grootte van een bord.
  • Stort hier het eiwit op en duw het mooi naar de randen van de cirkel toe.
  • Aan de randen moet het hoog staan zodat er in het midden een grote holte ontstaat.
  • Zet de pavlova in de oven en laat hem een minuutje of 10 bakken op 170*C, draai daarna de temperatuur terug naar 130° C en bak de pavlova nog ca 60 minuten.
  • Laat na het bakken de pavlova nog ongeveer een 2 uur in de oven staan om langzaam af te koelen en verder te drogen.
  • Smelt de chocolade en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Meng de chocolade door de mascarpone.
  • Schenk de slagroom in een ijskoude kom en voeg hieraan de suiker en de mascarpone aan toe.
  • Klop het geheel nu mooi stijf.
  • Vul de pavlova met de slagroom.
  • Leg het fruit op de slagroom en werk eventueel nog af met stukjes chocolade en poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart