Chocolade Speculaaspotjes
Serveer deze heerlijke chocolade speculaaspotjes met een pittige espresso en een koffielikeurtje voor een ultieme smaakervaring.
Equipment
- 4 ovenschaaltjes, ingevet en bestoven met bloem
Ingrediënten
- 125 gram chocolade in stukjes
- 100 gram boter
- 3 eieren
- 50 gram suiker
- 60 gram bloem
- 1 theelepel speculaaskruiden
- Snufje zout
- Poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (HeteLucht Plus).
- Smelt de boter en de chocolade in de oven of au bain-marie.
- Klop de eieren met de suiker schuimig.
- Spatel de bloem, speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
- Schep het chocolademengsel voorzichtig door het beslag.
- Giet het mengsel in de ingevette en met bloem bestoven schaaltjes.
- Bak gedurende 12-15 minuten in het midden van de oven.
- De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
- Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.
Voedingswaarden
Calories: 425 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 6 g | Vet: 31 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 24 g