Chocolade Tijgerrol met Roomkaasvulling

Een elegante Chocolade Tijgerrol met een luchtige biscuit en een romige roomkaasvulling, geserveerd op een rustieke houten tafel. De chocoladestrepen creëren een opvallend tijgerpatroon op de zachte cake, die in mooie plakken is gesneden om de rijke vulling te onthullen. De rol is licht bestoven met poedersuiker voor een verfijnde afwerking. Op de achtergrond liggen extra plakken van de tijgerrol, een kommetje gesmolten chocolade en een fijn zeefje. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de zachte texturen en rijke smaken van dit feestelijke dessert.

Chocolade Tijgerrol met Roomkaasvulling

Deze Chocolade Tijgerrol met romige roomkaasvulling is een ware traktatie! De luchtige biscuit met chocoladepatroon en zachte vulling maken dit een perfect dessert of gebak voor bij de koffie.
Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Biscuit:
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren kamertemperatuur
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Schil van 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • ¼ theelepel zout

Vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 milliliter vloeibare slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig.
  • Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe, meng goed door met een garde.
  • Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe en spatel dit erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Schep een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met de cacaopoeder.
  • Doe dit beslag in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit met het chocoladebeslag in de lengte tijgerstrepen op het bakpapier.
  • Bak de strepen 2 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
  • Strijk het beslag glad met een siliconen spatel.
  • Bak de cake in 15 minuten gaar in de oven.
  • Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
  • Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
  • Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
  • Hak de chocolade fijn en meng deze met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
  • Rol de cake strak op en leg hem met de naad naar beneden.
  • Snijd de Chocolade Tijgerrol in plakken en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Deze Tijgerrol is heerlijk bij een kop koffie of thee. Serveer met een toefje slagroom en vers fruit zoals frambozen of aardbeien voor een extra feestelijk effect.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.

Voedingswaarden

Calories: 325 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden