Deze Chocolade Tijgerrol met romige roomkaasvulling is een ware traktatie! De luchtige biscuit met chocoladepatroon en zachte vulling maken dit een perfect dessert of gebak voor bij de koffie.
Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe, meng goed door met een garde.
Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe en spatel dit erdoor.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Schep een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met de cacaopoeder.
Doe dit beslag in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit met het chocoladebeslag in de lengte tijgerstrepen op het bakpapier.
Bak de strepen 2 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
Strijk het beslag glad met een siliconen spatel.
Bak de cake in 15 minuten gaar in de oven.
Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
Hak de chocolade fijn en meng deze met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
Rol de cake strak op en leg hem met de naad naar beneden.
Snijd de Chocolade Tijgerrol in plakken en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze Tijgerrol is heerlijk bij een kop koffie of thee. Serveer met een toefje slagroom en vers fruit zoals frambozen of aardbeien voor een extra feestelijk effect.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.