Chocoladebroodje met bananencompote
Ingrediënten
- 1 vierkant vel kant-en-klaar bladerdeeg van 40 x 40 cm
- pure chocolade
Bananencompote:
- 1 banaan
- snuifje suiker
- 1 cl honing
- sap van halve citroen
Instructies
Bereiding bananencompote:
- Neem een kommetje en prak met een vork de banaan.
- Voeg snuifje suiker, de honing en het citroensap toe en meng.
Bereiding chocoladebroodjes:
- Snij het bladerdeeg in rechthoekjes van 12 x 8 cm.
- Leg op ¼ van de helft van de deeglapjes een stuk chocolade.
- Lepel wat bananencompote op de chocolade.
- Bestrijk het bladerdeeg even in met wat water om een betere hechting te krijgen.
- Rol de bladerdeegstukjes op en duw de zijkanten goed aan.
- Schik ze op de bakplaat.
- Bestrijk met wat losgeklopt ei met een scheutje melk.
- Laat de chocoladebroodjes bij voorkeur een halfuurtje rusten.
- Bak af in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 15 à 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen fan van banaan? Probeer dan eens de combinatie van peer met geroosterde amandelen en chocolade.