Chocoladeijs Meringue Nestjes
Ingrediënten
- ½ citroen
- 5 eieren
- Snufje zout
- 125 gram suiker
- 125 gram poedersuiker
- 1 theelepel maïzena
- Chocolade-ijs
- Cacaopoeder optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Wrijf een kom in met de helft van een citroen.
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Voeg geleidelijk tafelsuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
- Spatel voorzichtig poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
- Schep met twee lepels grote bergjes schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Laat de meringues in het midden van de oven 2-3 uur drogen.
- Laat ze daarna afkoelen.
Afwerken:
- Hol de onderkant van de meringues iets uit en vul ze met chocolade-ijs.
- Bestrooi eventueel met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met andere smaken ijs, zoals noten- of vruchtenijs, voor een unieke twist.