Chocolademelk Kruidnoten Tiramisu

Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 milliliter chocolademelk
  • 12 lange vingers
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Chocolade kruidnoten
  • Gewone kruidnoten
  • Crème:
  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel Koek- en Speculaaskruiden

Instructies

  • Roer de mascarpone los in de verpakking met een vork.
  • Klop vervolgens de slagroom samen met de mascarpone, kristalsuiker en Koek- en Speculaaskruiden op tot een lobbig mengsel.
  • Doe het mascarpone-slagroommengsel in een spuitzak met een kartelmond.
  • Doop de lange vingers één voor één in de chocolademelk en laat ze even uitlekken op een bord.
  • Leg de lange vingers tegen elkaar aan op het serveerschaal dat je wilt gebruiken.
  • Spuit zigzaggend een laag crème over de lange vingers.
  • Leg hierop een laag gewone kruidnoten.
  • Spuit opnieuw zigzaggend een laag crème en bestuif de tiramisu met cacaopoeder door een zeefje.
  • Houd het zeefje hoog voor een gelijkmatige verdeling.
  • Hak enkele chocolade kruidnoten doormidden met een scherp koksmes en druk ze in de crème.
  • Serveer direct voor een knapperige textuur of bewaar in de koelkast voor een zachtere tiramisu.

Notities / Tips / Wijnadvies

Omdat dit dessert een zoete en romige smaak heeft, past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti goed bij de kruidige tonen en de chocoladeaccenten.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 25 g | Zout: 0.02 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Feestdagen etc Sinterklaas