Chocolademoussetaart met Sinaasappel
Equipment
- lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
- steunvulling (bijvoorbeeld droge erwten)
Ingrediënten
- 150 g bloem
- Een snufje zout
- 75 g koude roomboter
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 1-2 eetlepels melk
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 2 chocolademousse bakjes elk 60 g
- 50 g witte chocolade
Instructies
- Meng bloem en een snufje zout in een kom.
- Leg de koude roomboter op de bloem en snijd het met twee messen door de bloem.
- Voeg suiker en melk toe en kneed tot een soepel deeg.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 22 cm in doorsnee.
- Bekleed een ingevette taartvorm (met bloem bestoven) met het deeg en zet deze minimaal 1 uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de deegbodem 'blind': leg een vel bakpapier op de deegbodem en vul de vorm met erwten (dit houdt de bodem mooi plat).
- Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de bodem goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Bestrijk de taartbodem met sinaasappelmarmelade.
- Schep de chocolademousse erop en strijk voorzichtig glad met de achterkant van een in water gedoopte lepel.
- Schaaf krullen van witte chocolade met een (kaas)schaaf.
- Garneer de taart met chocoladekrullen en verdeel in 8 punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke chocolademoussetaart met een vleugje sinaasappel!