Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademoussetaart met Sinaasappel
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
steunvulling (bijvoorbeeld droge erwten)
Ingrediënten
▢
150
g
bloem
▢
Een snufje
zout
▢
75
g
koude roomboter
▢
1
eetlepel
witte basterdsuiker
▢
1-2
eetlepels
melk
▢
3
eetlepels
sinaasappelmarmelade
▢
2
chocolademousse bakjes
elk 60 g
▢
50
g
witte chocolade
Instructies
Meng bloem en een snufje zout in een kom.
Leg de koude roomboter op de bloem en snijd het met twee messen door de bloem.
Voeg suiker en melk toe en kneed tot een soepel deeg.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 22 cm in doorsnee.
Bekleed een ingevette taartvorm (met bloem bestoven) met het deeg en zet deze minimaal 1 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de deegbodem 'blind': leg een vel bakpapier op de deegbodem en vul de vorm met erwten (dit houdt de bodem mooi plat).
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de bodem goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bestrijk de taartbodem met sinaasappelmarmelade.
Schep de chocolademousse erop en strijk voorzichtig glad met de achterkant van een in water gedoopte lepel.
Schaaf krullen van witte chocolade met een (kaas)schaaf.
Garneer de taart met chocoladekrullen en verdeel in 8 punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke chocolademoussetaart met een vleugje sinaasappel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch