Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Kaasschaaf
- Taartvorm
Ingrediënten
- 150 g bloem
- zout
- 75 g koude roomboter
- 1 eetlepel(s) witte basterdsuiker
- 1-2 eetlepel(s) melk
- 3 eetlepel(s) sinaasappelmarmelade
- 3 bakjes chocolademousse a 60 g
- 50 g witte chocolade
Instructies
- Voorbereiden
- Bloem en mespunt zout in kom mengen.
- Boter erop leggen en met twee messen door bloem snijden.
- Suiker en melk toevoegen en tot soepel deeg kneden.
- Aanrecht met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
- Vorm (ingevet en met bloem bestoven) met deeg bekleden en minimaal 1 uur in vriezer zetten.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Deegbodem 'blind' bakken: vel bakpapier op deegbodem leggen en vorm vullen met erwten (zo blijft bodem mooi plat).
- Vorm op rooster in midden van oven schuiven en bodem in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
- Uit oven nemen en laten afkoelen.
- Bereiden
- Taartbodem bestrijken met sinaasappelmarmelade.
- Chocolademousse erop scheppen en met achterkant van in water gedoopte lepel voorzichtig gladstrijken.
- Van witte chocolade met (kaas)schaaf krullen schaven.
- Taart garneren met chocoladekrullen en in 8 punten verdelen.