Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademoussetaart met sinaasappel van Onbekende Auteur
Porties:
8
punten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kaasschaaf
deegroller
Taartvorm
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
▢
150
g
bloem
▢
zout
▢
75
g
koude roomboter
▢
1
eetlepel(s)
witte basterdsuiker
▢
1-2
eetlepel(s)
melk
▢
3
eetlepel(s)
sinaasappelmarmelade
▢
3
bakjes chocolademousse
a 60 g
▢
50
g
witte chocolade
Instructies
Voorbereiden
Bloem en mespunt zout in kom mengen.
Boter erop leggen en met twee messen door bloem snijden.
Suiker en melk toevoegen en tot soepel deeg kneden.
Aanrecht met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Vorm (ingevet en met bloem bestoven) met deeg bekleden en minimaal 1 uur in vriezer zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Deegbodem 'blind' bakken: vel bakpapier op deegbodem leggen en vorm vullen met erwten (zo blijft bodem mooi plat).
Vorm op rooster in midden van oven schuiven en bodem in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Uit oven nemen en laten afkoelen.
Bereiden
Taartbodem bestrijken met sinaasappelmarmelade.
Chocolademousse erop scheppen en met achterkant van in water gedoopte lepel voorzichtig gladstrijken.
Van witte chocolade met (kaas)schaaf krullen schaven.
Taart garneren met chocoladekrullen en in 8 punten verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Taart