Rijke Chocoladesaus
Maak deze eenvoudige en heerlijke chocoladesaus voor een perfecte finishing touch op ijs, cake of een ander dessert naar keuze.
Equipment
- Garde of lepel
Ingrediënten
- 100 g cacao
- 50 g suiker
- ¼ liter water
- ⅛ liter slagroom
Instructies
- Meng de cacao, suiker en water in een steelpan.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook op middelhoog vuur.
- Zodra het kookt, voeg je de slagroom toe en roer je door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de saus glad is.
- Blijf roeren tot de saus een mooie, zijdezachte consistentie heeft.
- Haal de pan van het vuur en serveer de chocoladesaus warm over ijs, cake of een ander dessert naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze chocoladesaus is ook heerlijk om te serveren met vers fruit, pannenkoeken of wafels. Bewaar de overgebleven saus in de koelkast en verwarm deze opnieuw voor gebruik.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Port of een rode Muscat past goed bij de rijke smaak van deze chocoladesaus.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g