Rijke Chocoladesaus

Maak deze eenvoudige en heerlijke chocoladesaus voor een perfecte finishing touch op ijs, cake of een ander dessert naar keuze.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

  • Meng de cacao, suiker en water in een steelpan.
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zodra het kookt, voeg je de slagroom toe en roer je door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de saus glad is.
  • Blijf roeren tot de saus een mooie, zijdezachte consistentie heeft.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de chocoladesaus warm over ijs, cake of een ander dessert naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze chocoladesaus is ook heerlijk om te serveren met vers fruit, pannenkoeken of wafels. Bewaar de overgebleven saus in de koelkast en verwarm deze opnieuw voor gebruik.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Port of een rode Muscat past goed bij de rijke smaak van deze chocoladesaus.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert / Saus
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst