Een feestelijke Mexicaanse chocoladeschaal, prachtig gevormd van getempereerde chocolade. De schaal is gevuld met bonbons, verse tropische vruchten zoals mango- en papajaschijfjes, en kleurrijke eetbare bloemen. De tafel is gedecoreerd met levendige Mexicaanse textiel, handgeschilderde keramische borden en een kleine aardewerken kruik met agua fresca. De achtergrond toont een rustieke Mexicaanse keuken met terracottategels, kleurrijke decoraties en natuurlijk zonlicht voor een vrolijke en levendige sfeer.

Chocoladeschaal voor Bonbons en Desserts

Een prachtige en eetbare schaal van chocolade, perfect om te vullen met bonbons, fruit of andere lekkernijen. Een echte blikvanger op de desserttafel!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Cellofaanpapier
  • Lepel
  • mesje
  • Ringvorm (voor het creëren van de schaalvorm)

Ingrediënten

  • 500 g chocolade

Instructies

  • Smelt de chocolade op ongeveer 40°C.
  • Breng de chocolade op temperatuur door deze kort af te koelen en weer voorzichtig te verwarmen.
  • Schep met een lepel wat chocolade op cellofaanpapier en strijk het regelmatig uit tot een gelijkmatige laag.
  • Hang het cellofaanpapier over een ringvorm en druk hier en daar zachtjes om een decoratieve schaalvorm te creëren.
  • Gebruik een mesje om voorzichtig versieringen aan te brengen in de chocolade.
  • Zet de schaal minimaal 10 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  • Verwijder voorzichtig het cellofaanpapier; de chocolade moet vanzelf loslaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik deze prachtige chocoladeschaal als decoratieve en eetbare toevoegingaan je desserttafel. Vul het met bonbons, fruit, of andere lekkernijen voor een feestelijkepresentatie.
Wijnadvies:
Combineer deze chocoladeschaal met een zoete dessertwijn zoals een Tawny Port of een Ruby Port voor een luxe combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst / Valentijnsdag