Chocoladesoesjes met romige slagroomvulling

Een luxueuze en elegante presentatie van chocoladesoesjes met romige slagroomvulling, geserveerd op een decoratief dessertplateau. De soesjes zijn gevuld met luchtige slagroom, bedekt met een glanzende chocoladelaag en gegarneerd met poedersuiker en verse bessen. De setting bevat een verfijnd tafelkleed, een klein schaaltje chocoladesaus, een dessertvork en een glas dessertwijn, verlicht door helder natuurlijk licht om de feestelijke en indulgente uitstraling te benadrukken.

Chocoladesoesjes met romige slagroomvulling

Luchtige soesjes gevuld met romige slagroom en gedoopt in fluweelzachte gesmolten chocolade. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid!
Porties: 25 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de soezen:

  • 200 ml melk en/of water
  • 100 g roomboter
  • 100 g bloem
  • 4-5 eieren 200-250 g
  • Snufje zout

Voor de gesmolten chocolade:

  • 300 g chocolade
  • 300 ml slagroom opgeklopt

Instructies

Voor de soezen:

  • Verwarm in een pan de melk en/of water samen met de boter en een snufje zout tot het kookpunt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe.
  • Roer tot een glad beslag ontstaat.
  • Plaats de pan terug op een matig vuur en gaar het beslag, terwijl je blijft roeren.
  • Meng de eieren één voor één door het beslag tot het een dikke, gladde consistentie heeft.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit dopjes van het beslag ter grootte van een euromunt, met voldoende tussenruimte.
  • Druk eventuele puntjes plat met een natte vinger.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht) en bak de soezen in 20 minuten gaar en droog.
  • Voeg indien mogelijk twee stoominjecties toe tijdens de eerste 12 minuten van het bakken.
  • Open de oven niet tussentijds.
  • Laat de soezen afkoelen op een rooster.

Voor de gesmolten chocolade:

  • Doe de chocolade in een stoomovenpan en dek deze af met folie.
  • Laat de chocolade in de stoomoven smelten op 60 °C gedurende 10 minuten, of gebruik het automatische programma voor chocolade.
  • Klop intussen de slagroom stijf met weinig of geen suiker.
  • Vul de afgekoelde soezen via de onderkant met de slagroom.
  • Roer de gesmolten chocolade glad en doop de gevulde soezen één voor één in de chocolade.
  • Plaats de soezen op vetvrij papier en laat de chocolade uitharden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soesjes op een mooie schaal en garneer met geraspte chocolade of poedersuiker voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een glas dessertwijn, zoals een Ruby Port, om de rijke chocoladesmaak te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Gebak
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Verjaardag