Chocoladesoesjes met warme chocoladesaus
Luchtige soezen met een decadente warme chocoladesaus, perfect voor een feestelijk dessert.
Equipment
- kwast
Ingrediënten
- Voor de soezen:
- 150 g meel
- 100 g boter
- 6 eieren
- 50 g poedersuiker
- 250 ml water
- 1 snuifje zout
- Voor de chocoladesaus:
- 200 g fondantchocolade
- 100 ml slagroom
- 30 g boter
Instructies
- Begin met het deeg: Doe de boter, suiker, water en zout in een grote pan en breng dit aan de kook.
- Voeg in één keer het meel toe zodra het kookpunt is bereikt.
- Verlaag de warmtebron en roer krachtig met een houten lepel.
- Verwerk het mengsel totdat het makkelijk van de randen loskomt.
- Haal de pan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, goed mengend na elke toevoeging.
- Klop het laatste ei los en voeg het beetje bij beetje toe totdat de massa smeuïg is.
- Vet een bakplaat in en spuit rondjes deeg van ongeveer 3 cm diameter met een spuitzak, met 2 cm ruimte tussen de soezen.
- Bak de soezen in een matig warme oven (thermostaat 5-6) gedurende ongeveer 25 minuten.
- Laat de ovendeur de eerste 5 minuten op een kier staan.
- Maak de chocoladesaus: Laat de chocolade smelten in een klein beetje water op laag vuur.
- Voeg de slagroom toe en verwarm zonder het aan de kook te brengen, terwijl je voortdurend roert.
- Haal van het vuur en voeg de boter toe.
- Klop de saus met een kwast tot een gladde en zalvige textuur.
- Bouw met de soezen een piramide op een schotel en giet de warme chocoladesaus erover.
- Serveer onmiddellijk, met de resterende chocoladesaus apart in een kommetje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soezen met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een glas Pedro Ximénez-sherry of een volle dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 14 g