Begin met het deeg: Doe de boter, suiker, water en zout in een grote pan en breng dit aan de kook.
Voeg in één keer het meel toe zodra het kookpunt is bereikt.
Verlaag de warmtebron en roer krachtig met een houten lepel.
Verwerk het mengsel totdat het makkelijk van de randen loskomt.
Haal de pan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, goed mengend na elke toevoeging.
Klop het laatste ei los en voeg het beetje bij beetje toe totdat de massa smeuïg is.
Vet een bakplaat in en spuit rondjes deeg van ongeveer 3 cm diameter met een spuitzak, met 2 cm ruimte tussen de soezen.
Bak de soezen in een matig warme oven (thermostaat 5-6) gedurende ongeveer 25 minuten.
Laat de ovendeur de eerste 5 minuten op een kier staan.
Maak de chocoladesaus: Laat de chocolade smelten in een klein beetje water op laag vuur.
Voeg de slagroom toe en verwarm zonder het aan de kook te brengen, terwijl je voortdurend roert.
Haal van het vuur en voeg de boter toe.
Klop de saus met een kwast tot een gladde en zalvige textuur.
Bouw met de soezen een piramide op een schotel en giet de warme chocoladesaus erover.
Serveer onmiddellijk, met de resterende chocoladesaus apart in een kommetje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de soezen met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een glas Pedro Ximénez-sherry of een volle dessertwijn.