Chocoladesoufflé
Een luchtige soufflé met rijke chocolade, ideaal als een elegante afsluiter van je diner.
Equipment
Ingrediënten
- 150 g fondantchocolade
- 30 g meel
- 100 g kristalsuiker
- 400 ml melk
- 4 eierdooiers
- 6 eiwitten stijf geklopt
- 1 snufje zout
Instructies
- Smelt de chocolade in een beetje zeer warme melk.
- Voeg de rest van de lauwe melk toe en meng met de suiker tot een homogene massa.
- Los het meel op in wat koude melk en voeg dit langzaam bij het chocolademengsel.
- Verwarm het geheel op laag vuur, al roerend, totdat het kookt.
- Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
- Laat het 20-30 minuten afkoelen.
- Meng er één voor één de eierdooiers door.
- Boter de soufflévorm in.
- Klop de eiwitten stijf (met een snufje zout voor stevigheid) en spatel ze voorzichtig door het afgekoelde mengsel.
- Giet het beslag in de voorbereide soufflévorm.
- Bak de soufflé 12-15 minuten in een matig warme oven (thermostaat 6).
- Serveer de soufflé zodra hij goed gerezen is.
- Open de oven niet tijdens het bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestuif met poedersuiker of serveer met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Muscat of een fruitige rode wijn past uitstekend bij de rijke chocoladesmaak.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g