Voeg de rest van de lauwe melk toe en meng met de suiker tot een homogene massa.
Los het meel op in wat koude melk en voeg dit langzaam bij het chocolademengsel.
Verwarm het geheel op laag vuur, al roerend, totdat het kookt.
Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
Laat het 20-30 minuten afkoelen.
Meng er één voor één de eierdooiers door.
Boter de soufflévorm in.
Klop de eiwitten stijf (met een snufje zout voor stevigheid) en spatel ze voorzichtig door het afgekoelde mengsel.
Giet het beslag in de voorbereide soufflévorm.
Bak de soufflé 12-15 minuten in een matig warme oven (thermostaat 6).
Serveer de soufflé zodra hij goed gerezen is.
Open de oven niet tijdens het bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Bestuif met poedersuiker of serveer met een bolletje vanille-ijs.Wijnadvies:Een lichte dessertwijn zoals Muscat of een fruitige rode wijn past uitstekend bij de rijke chocoladesmaak.