Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Was de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Wrijf uien, knoflook, djahé met de fijngesneden lomboks en een beetje zout tot een brij.
Breng de azijn aan de kook met dit kruidenmengsel en voeg er, als dit kookt, de kwetsen en suiker aan toe.
Kook de massa op een zeer laag vuur (gebruik bij gas een onderzetplaatje) in tot de dikte van jam.
Blijf roeren.
Doe de massa in potten en pas afsluiten als ze afgekoeld zijn.
Minstens 6 weken bewaren voor gebruik.
Magnetron:
Voorbereiden zoals aangegeven.
Doe de azijn met de kruiden brij in een grote magnetronschaal en breng het afgedekt in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
Roer de kwetsen met de suiker erdoor en laat het onafgedekt 10 à 15 min. op 100% inkoken.
Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Chutney Van Kwetsen