Chutney Van Kwetsen 2
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
Instructies
- Was de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
- Wrijf uien,knoflook, djahé, kaneel en kruidnagel met een beetje zout tot een brij.
- Breng de azijn aan de kook met dit kruidenmengsel en voeg er, als dit kookt, de kwetsen en suiker aan toe en de rozijnen en de gehakte bakgember.
- Kook de massa op een zeer laag vuur (gebruik bij gas een onderzetplaatje) in tot de dikte van jam.
- Blijf roeren.
- Doe de massa in potten en pas afsluiten als ze afgekoeld zijn.
- Minstens 6 weken bewaren voor gebruik.
Magnetron:
- Voorbereiden zoals aangegeven.
- Doe de azijn met de kruidenbrij in een grote magnetronschaal en breng het afgedekt in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
- Roer de kwetsen met de suiker, rozijnen en bakgember erdoor en laat het onafgedekt 10 à 15 min. op 100% inkoken.
- Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Chutney kan ook gemaakt worden van andere tropische vruchten zoals mango, papaya kiwi, etc.