Chutney van zoete uien
Aller Hande 1996
Equipment
- soda
- potje met draaideksel (inhoud ca. 450 g),
- schone theedoek
Ingrediënten
- 1 ½ grote Sweet Onion á ca. 250 g,
- 1 eetlepel(s) maïsolie,
- 2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepel(s) vloeibare honing
- 1 laurierblaadje
- 1 takje verse rozemarijn zakje á 15 g,
- zout
- versgemalen witte peper,
- soda
Instructies
- Uien pellen en in dunne ringen snijden.
- In braadpan olie verhitten.
- Uienringen ca. 3 minuten zachtjes fruiten (uien mogen niet verkleuren).
- Wijn, honing, laurierblaadje en rozemarijn toevoegen.
- Chutney in ca. 40 minuten op zacht vuur gaar sudderen.
- Intussen potje schoonmaken met kokend water en soda.
- Potje omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
- Rozemarijn en laurierblaadje uit chutney verwijderen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Chutney overdoen in potje.
- Goed dichtdraaien en ca. 5 minuten omgekeerd laten staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
De houdbaarheid van deze chutney is ca. 2 weken in de koelkast.