Verfrissende Ciabatta met Avocado en Hollandse Garnalen
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 2 bakjes Hollandse garnalen à 100 g
- 1 eetlepel olie
- 1 avocado
- 4 ciabattina's of 1 ciabatta in 4 stukken glutenvrij indien nodig
Instructies
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
- Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
- Snijd de peper vervolgens zeer fijn.
- Snijd de koriander zeer fijn.
- Meng in een kom de Hollandse garnalen met het limoensap en -rasp, de fijngesneden rode peper, koriander en olie.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd de avocado in dunne plakjes.
- Snijd de ciabattina's of ciabatta in vier stukken en snijd ze open.
- Beleg de onderste helft van de ciabatta met plakjes avocado en bestrooi met zout en peper.
- Schep het garnalenmengsel op de avocado.
- Serveer direct om verkleuring van de avocado te voorkomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende ciabatta met avocado en Hollandse garnalen past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn vullen de citrusaccenten van de limoen en de romigheid van de avocado perfect aan.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g