Verfrissende Ciabatta met Avocado en Hollandse Garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 2 bakjes Hollandse garnalen à 100 g
  • 1 eetlepel olie
  • 1 avocado
  • 4 ciabattina's of 1 ciabatta in 4 stukken glutenvrij indien nodig

Instructies

  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de peper vervolgens zeer fijn.
  • Snijd de koriander zeer fijn.
  • Meng in een kom de Hollandse garnalen met het limoensap en -rasp, de fijngesneden rode peper, koriander en olie.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd de avocado in dunne plakjes.
  • Snijd de ciabattina's of ciabatta in vier stukken en snijd ze open.
  • Beleg de onderste helft van de ciabatta met plakjes avocado en bestrooi met zout en peper.
  • Schep het garnalenmengsel op de avocado.
  • Serveer direct om verkleuring van de avocado te voorkomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende ciabatta met avocado en Hollandse garnalen past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn vullen de citrusaccenten van de limoen en de romigheid van de avocado perfect aan.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Snack / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Suikervrij / Tarwevrij