Cialda di salmone affumicata con salata di pomodori et oliva
Ingrediënten
Wafelbeslag
- 250 g bloem
- 100 g boter
- 10 g gist
- 60 g eidooier
- 90 g eiwit
- 375 g melk
- ½ eetl suiker
- Ansjovis
Tomatentartaar
- 8 pomodori
- Olijfolie
- Sherry azijn
- Suiker
- 2 sjalotten
Instructies
WAFELBESLAG :
- Los de gist op in lauwe melk.
- Meng bloem, melk en suiker, voeg de dooiers en de boter toe.
- Klop de eiwitten stijf en meng deze onder het beslag.
- Laat een uur rijzen.
TARTAAR VAN TOMAAT:
- Pliceer de tomaten, snijd in vieren, verwijde zaad en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.
- Kruid dit met olijfolie, sherry azijn, gesnipperde sjalot,zout, peper en beetje suiker.
- Zet in koeling.
TAPENADE :
- Maal de olijven samen met de olijfolie in de magimix en breng op smaak met zout, peper en worchester.
VERJUSCREME :
- Klop de room op en roer de creme fraiche los.
- Spatel beide door elkaar en roer de verjus er door.
- Breng op smaak met zout, peper en worchestersaus.
WAFELS :
- Leg de ansjovis 10 minuten in koud water en droog ze op keukenpapier.
- Maak het wafelijzer heet en schep hierin een lepel beslag.
- Leg hierop 2 ansjovisfilets en weer een laagje beslag.
- Bak de wafels goudbruin.
- Bestrooi ze met zout en peper.
DRESSEREN :
- Leg ze op de borden en schep hierop een lepel tomatentartaar en tapenade.
- Garneer met kervel.