Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 citroen
- 750 ml kwark of zelfgemaakte yoghurt, zie tips
- 375 g ontdooide diepvriesbramen
- 12 verse bramen
- 3 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Halveer de citroen en pers het sap uit.
- Breng de kwark op smaak met het citroensap.
- Pureer de ontdooide diepvriesbramen en meng de helft ervan door de kwark.
- Verdeel afwisselend laagjes kwark en bramenpuree over de glazen.
- Plaats de verse bramen bovenop elk glas.
- Bestrooi de cheesecakes met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor zelfgemaakte yoghurt in de stoomoven: Volg de instructies voor de bereiding van yoghurt met verse melk en yoghurtferment, zoals hierboven beschreven.
- Variatie: Vervang kwark door yoghurt voor een andere smaak. Zelfgemaakte yoghurt kan de textuur van het dessert verbeteren.