Citroen-kip Drumsticks met Geroosterde Aardappelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 kipdrumsticks
  • Peper
  • Zout
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 kg aardappelen schoongeboend en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Verhit de olijfolie in een ruime braadpan.
  • Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout naar smaak en bak ze rondom bruin in de hete olie.
  • Haal de kipdrumsticks uit de pan en leg ze in een braadslede.
  • Bak de stukjes aardappel in het achtergebleven bakvet in de pan, roer regelmatig om.
  • Voeg de gebakken aardappelstukjes toe aan de drumsticks in de braadslede.
  • Meng de mosterd door het citroensap en giet dit mengsel over de aardappelen en de drumsticks.
  • Strooi de verse tijmblaadjes over het gerecht en breng op smaak met peper en zout naar wens.
  • Plaats de braadslede in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 45 minuten, of tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.
  • Serveer de citroen-kip drumsticks met geroosterde aardappelen warm, samen met een frisse tomatensalade met uiringen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Macon Village Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip