Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport

Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g digestive koekjes
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 citroen schoongeboend
  • 600 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • 3 eieren
  • 2 granaatappels
  • 2 eetlepels rode port

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel.
  • Druk goed aan.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers de citroen uit.
  • Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de ketoembar erdoor.
  • Haal de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
  • Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
  • Roer de rode port door de granaatappelzaadjes.
  • Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappel-portmengsel.
  • Serveer de cheesecake gekoeld.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling past goed bij de zoete en romige smaak van de cheesecake en de frisheid van de granaatappel.

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 15 g | Vet: 40 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht / Gebak
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch