Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 300 g digestive koekjes
- 75 g gesmolten boter
- 1 citroen schoongeboend
- 600 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- 3 eieren
- 2 granaatappels
- 2 eetlepels rode port
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel.
- Druk goed aan.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers de citroen uit.
- Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de ketoembar erdoor.
- Haal de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
- Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
- Laat de taart afkoelen.
- Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
- Roer de rode port door de granaatappelzaadjes.
- Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappel-portmengsel.
- Serveer de cheesecake gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling past goed bij de zoete en romige smaak van de cheesecake en de frisheid van de granaatappel.Voedingswaarden
Calories: 670 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 15 g | Vet: 40 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 45 g