Citroen Limoensorbet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 5 citroenen
  • 6 blaadjes citroenmelisse
  • 125 g kristalsuiker
  • 4 takjes citroenmelisse

Instructies

  • Boen de limoen en een citroen schoon en rasp de schil van beide vruchten en pers daarna de limoen en alle citroenen uit.
  • Pureer in het sap met de staafmixer 6 blaadjes citroenmelisse, zodat het sap lichtgroen van kleur wordt.
  • Vul het vruchtensap aan met water tot 4 dl en breng het vocht aan de kook met de kristalsuiker.
  • Roer tot alle suiker is opgelost en laat het mengsel afkoelen.
  • Roer de geraspte schil erdoor en laat er in de ijsmachine van draaien of laat het vocht in 6 uur in een diepvriesdoos bevriezen.
  • Roer het dan elke 30 minuten door.
  • Schep met een ijslepel mooi bolletjes ijs in hoge glazen en garneer het gerecht met een takje citroenmelisse.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert