Citroen-meringuetaart

Citroentaart met merengue

Citroen-meringuetaart

Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Koeltijd minstens 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het deeg in de ingevette taartvorm.
  • Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
  • Splits 4 eieren in eidooiers en eiwitten.
  • Roer de crème fraîche en citroensap glad.
  • Voeg de 4 eidooiers en 2 hele eieren toe, samen met de gezeefde poedersuiker, en meng goed.
  • Giet dit mengsel over de deegbodem.
  • Bak de taart in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten.
  • Koel de taart vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
  • Klop de 4 eiwitten en kristalsuiker stijf en verdeel het schuim over de taart.
  • Vorm het schuim met een lepel.
  • Plaats de taart in de bovenste helft van de oven op 200°C met de grillfunctie gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het schuim goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze citroen-meringuetaart.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch