Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 6 eieren
- 260 g gezeefde poedersuiker
- 125 g crème fraîche
- Sap van 3 citroenen
- 5 - 6 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het deeg in de ingevette taartvorm.
- Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
- Splits 4 eieren in eidooiers en eiwitten.
- Roer de crème fraîche en citroensap glad.
- Voeg de 4 eidooiers en 2 hele eieren toe, samen met de gezeefde poedersuiker, en meng goed.
- Giet dit mengsel over de deegbodem.
- Bak de taart in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten.
- Koel de taart vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
- Klop de 4 eiwitten en kristalsuiker stijf en verdeel het schuim over de taart.
- Vorm het schuim met een lepel.
- Plaats de taart in de bovenste helft van de oven op 200°C met de grillfunctie gedurende ongeveer 3 minuten, totdat het schuim goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past goed bij deze citroen-meringuetaart.Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g | Sugar: 30 g