Citroen-Parelhoenpakketjes in Filodeeg

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 parelhoenfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml gevogeltefond
  • ½ pakje filodeeg diepvries, ontdooid
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 4 plakjes jambon d'Ardennes Ardenner ham

Instructies

  • Snijd een kwart van de citroen in kleine stukjes en pers de rest uit.
  • Marineer de parelhoenfilets in het citroensap en laat ze 10 minuten marineren.
  • Haal de parelhoen uit de marinade en wrijf ze in met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de filets rondom lichtbruin.
  • Voeg de citroenstukjes, gevogeltefond, zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de parelhoen met het deksel schuin op de pan in 7-8 minuten op zeer laag vuur gaarstoven.
  • Laat het vervolgens afkoelen in het stoofvocht.
  • Leg op een werkvlak 4 vellen filodeeg uit.
  • Leg in het midden van elk vel een blaadje basilicum en een plakje ham.
  • Dep de parelhoenfilets droog met keukenpapier en leg ze op de ham.
  • Vouw het filodeeg als een pakketje dicht en leg het met de vouwnaad naar beneden op een bakplaat.
  • Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de filopakketjes met de resterende olie.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20-25 minuten knapperig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht komt goed tot zijn recht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 398 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 29 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Suikervrij