Citroen-Parelhoenpakketjes in Filodeeg
Ingrediënten
- 1 citroen
- 4 parelhoenfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 ml gevogeltefond
- ½ pakje filodeeg diepvries, ontdooid
- 4 blaadjes verse basilicum
- 4 plakjes jambon d'Ardennes Ardenner ham
Instructies
- Snijd een kwart van de citroen in kleine stukjes en pers de rest uit.
- Marineer de parelhoenfilets in het citroensap en laat ze 10 minuten marineren.
- Haal de parelhoen uit de marinade en wrijf ze in met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de filets rondom lichtbruin.
- Voeg de citroenstukjes, gevogeltefond, zout en peper naar smaak toe.
- Laat de parelhoen met het deksel schuin op de pan in 7-8 minuten op zeer laag vuur gaarstoven.
- Laat het vervolgens afkoelen in het stoofvocht.
- Leg op een werkvlak 4 vellen filodeeg uit.
- Leg in het midden van elk vel een blaadje basilicum en een plakje ham.
- Dep de parelhoenfilets droog met keukenpapier en leg ze op de ham.
- Vouw het filodeeg als een pakketje dicht en leg het met de vouwnaad naar beneden op een bakplaat.
- Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de filopakketjes met de resterende olie.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20-25 minuten knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht komt goed tot zijn recht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 398 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 29 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 2 g