Citroen-polentakoekjes met vanille
Deze luchtige koekjes met citroen, vanille en een vleugje polenta zijn heerlijk bij de thee en verrassend eenvoudig om te maken.
Ingrediënten
- 100 gram poedersuiker
- 115 gram boter
- 150 gram bloem
- 2 eidooiers
- 2 theelepels vanille-essence
- 50 gram polenta
- Geraspte schil van 1 citroen 2-3 theelepels
- Snufje bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet twee bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
- Klop de boter met de poedersuiker tot een bleke, luchtige massa.
- Voeg de eidooiers, citroenrasp en vanille toe en meng goed.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit met de polenta.
- Spatel het bloemmengsel door het botermengsel tot een samenhangend deeg.
- Vorm lange rollen van 1 cm dik en snijd in stukken van 10 cm.
- Vorm van elk stuk een halve maan.
- Leg de koekjes met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
- Bak de koekjes in 15 minuten lichtbruin.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar ze 5 tot 7 dagen in een afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met een kop groene thee of als onderdeel van een high tea. Wijnadvies: Combineer met een glas lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti.
Heerlijk met een kop groene thee of als onderdeel van een high tea. Wijnadvies: Combineer met een glas lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g