Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle of glutenvrije tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 citroen sap en zest
- 100 ml groentebouillon
- 2 eetlepels vers gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes ter garnering
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water.
- Giet af en zet opzij.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
- Voeg de rode paprika en courgette toe aan de pan en bak ze tot ze zacht worden, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg het sap en de zest van de citroen toe aan de groenten in de pan, samen met de groentebouillon.
- Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan en meng goed door de saus en groenten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de tagliatelle met vers gehakte peterselie en garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren.
- Serveer warm en geniet van deze verfrissende en smaakvolle citroen tagliatelle!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Citroen Tagliatelle met Kruidige Zomergroenten kan goed worden gecombineerd met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisse citrusaroma's van de saus zullen mooi samengaan met de fruitige tonen van de wijn, wat zorgt voor een verfrissende en gebalanceerde maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g