Citroencake zonder suiker

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • gember
  • 250 ml eieren zo’n 5 eieren
  • 20 g suikervervanger
  • zaadjes sesam-, maan-, lijn- of maanzaadjes
  • 150 g bloem
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g zachte boter

Instructies

  • Was de twee citroenen en laat die zo’n 10 min koken in water waar je het stuk gember aan hebt bijgevoegd, tot ze echt zacht zijn.
  • Neem een mengkom, voeg de eieren en de suikervervanger toe en klop op tot licht schuim.
  • Neem de gekookte citroenen, snijd de twee uiteindes eraf, snijd ze doormidden, ontpit ze en mix ze fijn.
  • Voeg de bloem en het amandelpoeder bij de opgeklopte eieren en voeg er vervolgens het citroenmengsel aan toe.
  • Voeg tenslotte de boter toe.
  • Meng alles nog eens goed.
  • Boter je cakevorm in en voeg er nog een beetje bloem en de zaadjes aan toe, vul vervolgens met het deeg.
  • Laat 25 min afbakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch