Citroengraskipspiesjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Houten spiesjes, geweekt in water om verbranden te voorkomen

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 stengels citroengras alleen het onderste witte deel, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode chilipeper fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel honing
  • Sap van 1 limoen
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In een kom, combineer het fijngesneden citroengras, knoflook, rode chilipeper, sojasaus,
  • vissaus, oestersaus, honing, limoensap en een snufje versgemalen zwarte peper.
  • Dit zal de marinade zijn voor de kipspiesjes.
  • Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan de marinade en meng goed, zodat alle kip
  • gelijkmatig bedekt is.
  • Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur in de marinade marineren.
  • Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook langer laten marineren voor meer smaak.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes op de geweekte houten spiesjes.
  • Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Zorg ervoor dat het oppervlak goed heet is voordat je de spiesjes toevoegt.
  • Gril de citroengraskipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of totdat de kip volledig gaar is en een mooie grillmarkering heeft.
  • Serveer de citroengraskipspiesjes warm met rijst, noedels of een frisse salade.
  • Je kunt ook extra partjes limoen en chilisaus serveren voor wat extra smaak.
  • Geniet van deze smaakvolle en aromatische citroengraskipspiesjes als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Thailand