Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bodem voor kwarktaart zie recept biscuitgebak
  • ½ flesje kiwi-kruisbessenpuddingsaus
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 450 gram magere kwark
  • 1 pakje citroen-gelatinepuddingpoeder Trixy
  • 2 kiwi's voor de garnering

Instructies

  • Maak een biscuitbodem volgens het recept en bestrijk de bodem met de kiwisaus.
  • Week de gelatine ± 10 minuten in ruim water.
  • Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
  • Verwarm het citroensap en de rasp, los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op en laat dit lobbig worden.
  • Splits de eieren, klop de eidooiers in een kom met de suiker schuimig en voeg dit met het gelatinemengsel aan de kwark toe.
  • Giet het kwarkmengsel op de bodem, strijk het oppervlak glad en zet de taart ± 1 uur in koelkast.
  • Maak de gelatinepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar neem slechts 4 dl water.
  • Laat de pudding iets dik worden, schenk haar dan op de kwarkmassa en zet de taart nog enkele uren in de koelkast.
  • Garneer met plakjes kiwi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart