Citroensoufflé

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kleine citroenen
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 50 g suiker
  • 15 g maïzena
  • boter om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken.
  • In pan 4 eetlepels water met schilletjes langzaam aan de kook brengen en pan van vuur nemen.
  • Citroenen uitpersen.
  • Boven twee kommen eieren splitsen.
  • Eiwitten tot gebruik in koelkast zetten.
  • Eierdooiers met helft van suiker kloppen tot suiker zoveel mogelijk is opgelost.
  • Vervolgens maïzena en citroensap erdoor roeren tot glad mengsel.
  • Schilletjes uit citroenwater zeven en bewaren voor garnering.
  • Citroenwater al kloppend toevoegen aan eierdooiermengsel.
  • Mengsel in pan doen en al roerend binden zonder te koken.
  • Mengsel laten afkoelen in ruime beslagkom.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Soufflévormpjes insmeren met boter en licht bestrooien met suiker.
  • In kom eiwitten stijf slaan.
  • Tijdens kloppen geleidelijk rest van suiker toevoegen.
  • Helft van eiwit door eierdooiermengsel spatelen.
  • Vervolgens rest van eiwit luchtig erdoor spatelen.
  • Vormpjes voor 2/3 deel vullen met beslag.
  • Soufflés in midden van oven in 20 minuten laten garen.
  • Soufflés voorzichtig uit oven nemen, op borden zetten en garneren met schilletjes.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk