Citroensoufflé
Equipment
- souffléschaaltjes één persoons
Ingrediënten
- 2 kleine citroenen
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 50 g suiker
- 15 g maïzena
- boter om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken.
- In pan 4 eetlepels water met schilletjes langzaam aan de kook brengen en pan van vuur nemen.
- Citroenen uitpersen.
- Boven twee kommen eieren splitsen.
- Eiwitten tot gebruik in koelkast zetten.
- Eierdooiers met helft van suiker kloppen tot suiker zoveel mogelijk is opgelost.
- Vervolgens maïzena en citroensap erdoor roeren tot glad mengsel.
- Schilletjes uit citroenwater zeven en bewaren voor garnering.
- Citroenwater al kloppend toevoegen aan eierdooiermengsel.
- Mengsel in pan doen en al roerend binden zonder te koken.
- Mengsel laten afkoelen in ruime beslagkom.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Soufflévormpjes insmeren met boter en licht bestrooien met suiker.
- In kom eiwitten stijf slaan.
- Tijdens kloppen geleidelijk rest van suiker toevoegen.
- Helft van eiwit door eierdooiermengsel spatelen.
- Vervolgens rest van eiwit luchtig erdoor spatelen.
- Vormpjes voor 2/3 deel vullen met beslag.
- Soufflés in midden van oven in 20 minuten laten garen.
- Soufflés voorzichtig uit oven nemen, op borden zetten en garneren met schilletjes.
- Direct serveren.