Citroentaart
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, Koopmans,
- 3 citroenen
- 4 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 5 eetlepel(s) bloem
- 4 dl melk
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Bladerdeegplakjes in ca. 5 minuten laten ontdooien.
- Vorm invetten.
- Aanrecht met 1 eetlepel bloem bestuiven.
- Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en tot ronde lap van ca. 30 cm uitrollen.
- Vorm met deeg bekleden en bodem met vork inprikken. In koelkast ca. 30 minuten laten rusten.
- Intussen citroenen onder koud stromend water goed schoonboenen.
- Schil eraf raspen.
- Citroenen uitpersen.
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Taartbodem in midden van oven ca. 10 minuten bakken.
- Taart uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen.
- Oven terugschakelen naar 200 °C of gasovenstand 4.
- Intussen boven twee kommen eieren splitsen.
- In kom eierdooiers met suiker en rest van bloem door elkaar kloppen.
- In pan melk aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen en warme melk scheutje voor scheutje door eiermengsel kloppen.
- Citroenrasp en -sap door eiermengsel roeren.
- Mengsel terug doen in pan en op laag vuur al roerend verwarmen, tot mengsel dik gebonden is.
- Citroencrème in taartbodem schenken.
- Taart in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
- Intussen helft van eiwitten stijfkloppen (rest wordt niet gebruikt).
- Eiwit over taart uitstrijken.
- Taart weer terugzetten in oven en eiwit in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.
- Taart uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Voedingswaarden
Calories: 315 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g