Citroentaart

Citroentaart

Aller Hande 1997
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur
wachttijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lage taartvorm doorsnede ca. 24 cm
  • citruspers

Ingrediënten

  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, Koopmans,
  • 3 citroenen
  • 4 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 5 eetlepel(s) bloem
  • 4 dl melk
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Bladerdeegplakjes in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Vorm invetten.
  • Aanrecht met 1 eetlepel bloem bestuiven.
  • Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en tot ronde lap van ca. 30 cm uitrollen.
  • Vorm met deeg bekleden en bodem met vork inprikken. In koelkast ca. 30 minuten laten rusten.
  • Intussen citroenen onder koud stromend water goed schoonboenen.
  • Schil eraf raspen.
  • Citroenen uitpersen.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Taartbodem in midden van oven ca. 10 minuten bakken.
  • Taart uit oven nemen en ca. 5 minuten laten afkoelen.
  • Oven terugschakelen naar 200 °C of gasovenstand 4.
  • Intussen boven twee kommen eieren splitsen.
  • In kom eierdooiers met suiker en rest van bloem door elkaar kloppen.
  • In pan melk aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en warme melk scheutje voor scheutje door eiermengsel kloppen.
  • Citroenrasp en -sap door eiermengsel roeren.
  • Mengsel terug doen in pan en op laag vuur al roerend verwarmen, tot mengsel dik gebonden is.
  • Citroencrème in taartbodem schenken.
  • Taart in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
  • Intussen helft van eiwitten stijfkloppen (rest wordt niet gebruikt).
  • Eiwit over taart uitstrijken.
  • Taart weer terugzetten in oven en eiwit in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.
  • Taart uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.

Voedingswaarden

Calories: 315 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 7 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart