Citroentaart 4

Citroentaart 4

Allerhande maart 2002
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g patentbloem
  • 125 g en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 100 g boter of margarine
  • 1 eierdooier
  • 2 citroenen
  • 3 eieren M
  • 75 ml slagroom
  • 175 g poedersuiker
  • 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • In kom patentbloem, 2 eetlepels basterdsuiker en zout mengen.
  • Boter, eierdooier en 1 eetlepel water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden.
  • Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm groter dan vorm.
  • Vorm invetten en met deeg bekleden.
  • Bakpapier (ca. 30 x 30 cm) op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.
  • Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken.
  • Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.
  • Van 1 schoongeboende citroen schil raspen.
  • Beide citroenen uitpersen.
  • In kom eieren loskloppen met 125 g basterdsuiker.
  • Citroensap, citroenrasp en slagroom erdoor roeren.
  • Ei-citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken.
  • Taart terugschuiven en citroenvulling in ca. 30 minuten stevig laten worden.
  • Laten afkoelen en afdekken met dikke laag poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Frankrijk