Citroentaart 4
Allerhande maart 2002
Ingrediënten
- 175 g patentbloem
- 125 g en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- mespunt zout
- 100 g boter of margarine
- 1 eierdooier
- 2 citroenen
- 3 eieren M
- 75 ml slagroom
- 175 g poedersuiker
- 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Instructies
- In kom patentbloem, 2 eetlepels basterdsuiker en zout mengen.
- Boter, eierdooier en 1 eetlepel water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden.
- Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Deeg uitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm groter dan vorm.
- Vorm invetten en met deeg bekleden.
- Bakpapier (ca. 30 x 30 cm) op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.
- Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken.
- Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.
- Van 1 schoongeboende citroen schil raspen.
- Beide citroenen uitpersen.
- In kom eieren loskloppen met 125 g basterdsuiker.
- Citroensap, citroenrasp en slagroom erdoor roeren.
- Ei-citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken.
- Taart terugschuiven en citroenvulling in ca. 30 minuten stevig laten worden.
- Laten afkoelen en afdekken met dikke laag poedersuiker.