Citroenwolkjes Pannenkoekentaar

lichtrinzige flensjestaart
Porties: 4
Bereidingstijd: 37 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • flensjespan
  • dresseerschotel
  • paletmes
  • invetkwastje
  • lepels

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 4 dl ongezoete amandelmelk
  • Snufje roze Himalayazout
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 100 g citroensuiker
  • Vers citroensap
  • Likeurglas Curaçao optioneel
  • 1 biologische citroen

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Leg een flensje op een voorverwarmde dresseerschotel, bestrooi met citroensuiker en besprenkel lichtjes met vers citroensap.
  • Herhaal dit proces, afgewisseld met citroensuiker en citroensap.
  • Druppel zo nu en dan wat Curaçao over de bovenste laag en serveer de stapel flensjes met partjes biologische citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Vervang de citroensuiker door sinaasappelsuiker voor een fruitige twist.
  • Voor een minder intense smaak: bak de flensjes, rol ze op en bedek alleen de bovenste met vers citroensap.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk