Civet de Lievre van Henk van Lierop

Hazepeper
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 haas
  • 250 gram champignons
  • 3 ui
  • tijm
  • laurierpoeder
  • 150 gram boter
  • 200 gram spek
  • 1 liter rode wijn
  • 40 gram bloem
  • 1 bouquet garni
  • zout
  • peper
  • rozemarijn
  • knoflook
  • azijn
  • 24 ui
  • poedersuiker
  • hazebloed
  • 0,5 deciliter slagroom
  • 1 glas cognac
  • 0,3 deciliter olie

Instructies

  • Voeg twee eetlepels azijn bij het bloed zodat het niet stolt, maak de lever van de haas schoon en snij de haas in stukken. Schil twee uien en snij ze in schijven, doe ze in een kom, voeg er uien, tijm, laurier, rozemarijn, zout, peper, cognac en olie bij.
  • Goed mengen, 5 uur marineren.
  • Snij het spek en een ui julienne, schil de knoflook en pers die uit.
  • Maak de champignons schoon, schil de kleine uitjes.
  • Smelt wat boter in een pan en sauteer de julienne ui, als deze gekleurd is geef er dan wat bloem over, meng alles goed en laat de bloem kleuren.
  • Stukken haas laten uitlekken , bij de roux voegen en sauteren onder roeren met de houten lepel.
  • Voeg dan het spek, de rode wijn, het bouquet garni en de knoflook toe.
  • Deksel op de pan, vuur klein en een uur laten sudderen.
  • Doe ondertussen de kleine uitjes in een pannetje met wat boter en een eetlepel poedersuiker, bedekken met water het geheel verkoken en de uitjes caramelliseren.
  • Sauteer de champignons.
  • Haal de stukken haas uit de pan, verwijder de kleine botjes nauwkeurig,
  • haal het bouquet garni weg en voeg er de kleine uitjes en champignons bij.
  • Passeer het vocht van de marinade door een zeef, voeg dit bij de saus en leg de stukken haas terug in de saus. Controleer op smaak, deksel op de pan, schuif ze in een oven van 200 graden C.
  • Laat alles nog een uur koken.
  • Wrijf de lever door een zeef en vermeng ze met het bloed en de room, meng dit vlak voor het serveren door de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk