Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g kersen vers ontpit of uit pot
- 2 ½ deciliter melk
- 75 g bloem
- 3 eieren M
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- poedersuiker
- boter om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 190 °C.
- Taartvorm invetten met boter.
- Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
- In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
- Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven.
- Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker.
- Warm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.