Clafoutis van Peren met Kastanjepuree en Crème Fraîche

Clafoutis van Peren, goudbruin gebakken met dunne plakjes peer, bestrooid met vanillesuiker en geserveerd met kastanjepuree, een toefje crème fraîche en madeleines. 🌟🍐✨

Clafoutis van Peren met Kastanjepuree en Crème Fraîche

Deze heerlijke clafoutis van peren combineert zoete peren met kastanjepuree en een vleugje vanille. Serveer het met crème fraîche en madeleines voor een perfect dessert.
Porties: 6
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g peren geschild, in dunne schijven
  • 125 g basterdsuiker
  • 75 g bloem
  • 75 g boter gesmolten
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 ½ dl melk
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blik kastanjepuree
  • Crème fraîche voor serveren

Instructies

  • Schil de peren, snijd ze in dunne schijven en schik ze in een beboterde ovenschaal.
  • Klop in een kom de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem, een snufje zout en vanillesuiker tot een glad mengsel.
  • Schenk het beslag over de peren in de ovenschaal.
  • Bak de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven, tot het geheel gaar en goudbruin is.
  • Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met vanillesuiker.
  • Serveer lauwwarm met kastanjepuree, een lepel crème fraîche en eventueel madeleines.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de clafoutis lauwwarm en geef er kastanjepuree, crème fraîche en madeleines bij.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een klassieke Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij de zoetheid van de clafoutis en kastanjepuree.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst