Clafoutis van Peren met Kastanjepuree en Crème Fraîche
Deze heerlijke clafoutis van peren combineert zoete peren met kastanjepuree en een vleugje vanille. Serveer het met crème fraîche en madeleines voor een perfect dessert.
Ingrediënten
- 750 g peren geschild, in dunne schijven
- 125 g basterdsuiker
- 75 g bloem
- 75 g boter gesmolten
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 ½ dl melk
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik kastanjepuree
- Crème fraîche voor serveren
Instructies
- Schil de peren, snijd ze in dunne schijven en schik ze in een beboterde ovenschaal.
- Klop in een kom de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem, een snufje zout en vanillesuiker tot een glad mengsel.
- Schenk het beslag over de peren in de ovenschaal.
- Bak de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven, tot het geheel gaar en goudbruin is.
- Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met vanillesuiker.
- Serveer lauwwarm met kastanjepuree, een lepel crème fraîche en eventueel madeleines.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de clafoutis lauwwarm en geef er kastanjepuree, crème fraîche en madeleines bij.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een klassieke Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij de zoetheid van de clafoutis en kastanjepuree.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 32 g