Clubgehakt met tomaten, balsamico en basilicum

Clubgehakt met Tomaten, Balsamico en Basilicum

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g mager rundergehakt
  • 2 eiwitten losgeklopt
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Gemalen chilipeper naar smaak
  • 4 middelgrote vleestomaten
  • 4 eetlepels basilicum grof gesneden + 4 kleine takjes

Instructies

  • Kneed het gehakt met de losgeklopte eiwitten, 1 theelepel zout en gemalen chilipeper stevig door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm elk stukje tot een balletje.
  • Leg elk balletje tussen twee stukjes vershoudfolie en druk ze met de hand uit tot dunne schnitzels.
  • Los de suiker op in de balsamicoazijn en klop de olijfolie erdoor.
  • Breng op smaak met zout en gemalen chilipeper.
  • Snijd de tomaten in 4 schijven en bestrijk ze met het balsamico-olie mengsel.
  • Bestrijk ook de gehaktschnitzels met het mengsel.
  • Verhit twee ruime koekenpannen en bak in de ene pan de schnitzels in ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • Bak in de andere pan de schijven tomaat op hoog vuur ongeveer 1 minuut aan elke kant.
  • Bestrijk de tomatenschijven nogmaals met het balsamico-olie mengsel.
  • Leg op vier bordjes de onderste schijf van de tomaten, strooi er wat basilicum over en leg er een schnitzel op.
  • Herhaal de lagen.
  • Steek een satéstokje in elke clubgehakt en garneer met een takje basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met tagliatelle met pesto.
Deze clubgehakt met tomaten en basilicum gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico. De fruitige aroma's en milde tannines van de wijn vullen de smaken van het gerecht perfect aan.

Voedingswaarden

Calories: 345 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees / Vlees