Cocktail van rivierkreeftenstaarten

Cocktail van rivierkreeftenstaarten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rivierkreeftenstaarten

GARNITUUR

  • 1 frisee

SAUS

  • 100 g eidooier
  • ½ dl azijn
  • 1 theel mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 5 dl zonnebloemolie
  • ½ dl cognac
  • ½ dl sherry
  • 1 dl tomatenketchup
  • 2,5 dl room
  • Cayennepeper
  • Worchestersaus

GARNERING

  • 16 kreeftstaartjes
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen
  • Kervel

Instructies

MAYONAISE :

  • Voeg aan de dooiers toe de mosterd, azijn, zout en peper en roer glad.
  • Voeg al roerende de olie toe tot een emulsie ontstaat.
  • Klop de room bijna stijf.
  • Roer door de mayonaise de tomatenketchup, cognac en de sherry.
  • Spatel de room door en breng de saus op smaak met zout, peper, cayenne en worchester.

GARNITUUR :

  • Pluk het gele deel van de frisee en zet op ijswater.

GARNERING :

  • Pliceer de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder het zaad.
  • Snijd de citroenen in 16 partjes, verwijder de pitten en de witte draad.

AFWERKING :

  • Leg onder in de glazen de frisee.
  • Schep hier bovenop de rivierkreeftenstaarten.
  • Nappeer deze met de cocktailsaus.
  • Zet op de rand van het glas een quartier van citroen.
  • Garneer met een rivierkreeftenstaart, tomaat en kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten