Compote van shii-take met Gepocheerd Kwartelei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gesnipperde sjalotjes
  • 350 g shii-take paddenstoelen
  • 1 dl droge martini of sherry
  • 1 dl gevogeltebouillon of runderbouillon
  • 1 dl slagroom
  • Peper
  • zout
  • 4 kwarteleitjes
  • Azijn

Instructies

  • Fruit de gesnipperde sjalotjes glazig in een pan.
  • Verwijder de steeltjes van de shii-take paddenstoelen, maak ze schoon en houd ze heel.
  • Voeg de shii-take paddenstoelen toe aan de sjalotjes en bak ze mee.
  • Blus af met de martini of sherry en voeg de bouillon toe.
  • Laat het geheel inkoken.
  • Pureer grof in de keukenmachine en voeg de slagroom toe.
  • Laat de compote inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Voeg kort voor het serveren verse kruiden, zoals tijm of selderij naar smaak, toe.
  • Gepocheerde kwarteleitjes:
  • Breng ruim water aan de kook met een flinke scheut azijn en zout.
  • Snijd het bovenste kapje (aan de bolle kant) van de kwarteleitjes met een kartelmes.
  • Giet de inhoud in een kom.
  • Als het water kookt, maak je met een garde een kolk in het water en giet je de kwarteleitjes er rustig in.
  • Laat ze ongeveer 2 minuten zachtjes koken.
  • Als de eitjes gaar zijn, schep je ze eruit en koel je ze in koud water.
  • Voor het opdienen, leg je een bolletje aardpeer crème op het bord, vervolgens een klein schepje compote en daarbovenop een gepocheerd kwarteleitje.
  • Geniet van deze smakelijke compote van shii-take met een gepocheerd kwartelei!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei