Cotelette de porc en chapeau de ricotta

Cotelette de porc en chapeau de ricotta

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 ribcoteletten

FARCE

  • 150 g ricotta
  • 150 g feta
  • 1 bos basilicum
  • 2 rode paprika's
  • 6 sn witbrood
  • Zout
  • Peper

SAUS

  • 1 dl sherryazijn
  • 5 dl kalfsfond
  • Zout
  • Peper

GARNITUUR

  • 8 schorseneren
  • 16 pl pancetta
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 250 g nicola aardappelen
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
  • 1 theel Italiaanse kruiden

Instructies

KOTELETTEN

  • Schraap de stelen van de koteletten kaal.
  • Zout en peper ze en fruit ze snel aan beide kanten aan in hete boter en leg op plaat.
  • Bewaar braadboter.
  • Snijd van het witbrood de korsten en vermaal het kruim in de magimix.
  • Voeg hieraan de ricotta en de feta toe en maal tot homogene massa.
  • Snijd de paprika's in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten.
  • Snijd de paprika in een zeer fijne brunoise.
  • Pluk de basilicum en hak deze fijn.
  • Roer de paprika en de basilicum door de farce en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Bedek met deze farce de bovenkant van de koteletten.

SAUS

  • Verhit de braadboter van de koteletten en blus deze af met de sherryazijn en laat tot de helft reduceren.
  • Voeg de kalfsfond toe, breng aan de kook en reduceer tot 4 dl.
  • Breng op smaak met zout en peper.

GARNITUUR

  • Schil de schorseneren en snijd deze in 16 gelijke stukken.
  • Omwikkel elke schorseneer met een plak pancetta en leg ze in een ovenslede, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Zet ze in een oven van 150 graden gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Pureer ze en roer de boter en de eieren er door.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de Italiaanse kruiden er door.

KOTELETTEN

  • Gaar de koteletten door in een oven van 200 graden gedurende 10 minuten.

GARNITUUR

  • Verwarm de schorseneren in oven van 180 graden in 10 minuten.
  • Verhit de saus.
  • Verhit een poffertjespan en bestrijk deze met olijfolie.
  • Schep hierin de aardappelmassa en bak ze aan beide zijden goudbruin.

DRESSEREN

  • Leg op de borden de kotelet.
  • Zet hier tegenaan een schorseneer.
  • Leg de aardappelpoffers er langs en schep wat saus er omheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees