Cotelettes de marcassin aux poires van Henk van Lierop

Koteletten van wild zwijn met peren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wildzwijnskoteletten
  • 4 peren
  • 0,3 deciliter cognac
  • 2 citroen
  • 80 gram boter
  • 2 jeneverbessen
  • 3 deciliter pepersaus
  • olie
  • peper
  • zout
  • boter
  • kaneel

Instructies

  • Pers de jeneverbessen fijn en meng ze met het sap van de citroenen en 1 dl olie en laat de koteletten hierin 2 uur marineren.
  • Schil de peren snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
  • Breng een pan met water aan de kook met 3 eetlepels suiker en wat kaneel en stoof hierin de peren.
  • Laat de koteletten uitlekken en strooi er zout en peper over.
  • Verhit de boter in een pan en sauteer hierin de koteletten 7 minuten aan elke kant.
  • Leg ze op een voorverwarmde schaal, deglaseer het braadvocht met de cognac en voeg het vocht bij de perensaus.
  • Leg de peren bij de koteletten, schenk er wat saus over en serveer de rest in een sauskom erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk