Coupe Espresso
Allerhande 2002
Equipment
- diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
- ijsbolletjeslepel
- Au-bain-mariepan
Ingrediënten
- 1½ dl espresso hete sterke
- 150 g suiker
- 1 theelepel citroensap
- 6 eetlepels koffielikeur
- 4 eierdooiers
- 250 ml slagroom
- 12 chocolade mokkaboontjes
Instructies
- In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen.
- In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen.
- Suiker al roerend oplossen.
- Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren.
- Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen.
- Inzetpan (of kom)in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is.
- In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen.
- Helft van slagroom door espressosaus spatelen.
- Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen.
- Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
- Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen.
- Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen.
- Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen.
- Garneren met mokkaboontjes.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 26 g | Vet: 29 g