Doe de melk in een pan met de gespleten vanillestokjes en de helft van de suiker.
Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat het 20 minuten onder een deksel trekken.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker wit.
Giet de vanillemelk na 20 minuten over de eidooiers, verwarm tot 80 graden en voeg de room toe.
Laat het geheel afkoelen.
Voor de saus: Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een oven op 180 graden.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
Plaats de coupes in de koeling.
Draai het ijs tot een mooie consistentie.
Klop de room met een beetje suiker stijf.
Schep een bol ijs in elke coupe, voeg aardbeien en saus toe.
Herhaal dit voor een tweede laag en garneer met geklopte room, gebruneerd amandelschaafsel en een chocoladesigaar.
Geniet van deze heerlijke desserts!